<

ייתרונות הסיבים בתזונת כלבים: האם הם חשובים?

פורסם על ידי
דקות קריאה

מצאו את המזון האידאלי לחיית המחמד שלכם

מצאו את המזון האידאלי לחיית המחמד שלכם

כמו בני האדם, גם כלבים הם אוכלי כל. הם התפתחו לצידנו, אוכלים את האוכל שלנו, כך שבדיוק כמונו, הם זקוקים לתפריט מגוון. סיבים הם חלק חשוב מאוד בתזונת הכלבים, וממלאים תפקיד חיוני בשמירה על בריאות המעיים ובהתמודדות עם מחלות מסוימות. אבל כיצד נאתר את הסיבים התזונתיים הטובים ביותר עבור הכלבים שלנו? המשיכו לקרוא כדי להכיר את סוגי הסיבים שהכלב שלכם צריך, ומהם הסימנים המצביעים על כך שהוא סובל מחוסר איזון בסיבים תזונתיים.

מטרתם של הסיבים התזונתיים בתזונת כלבים

סיבים הם סוג של פחמימות מורכבות. הם שונים מפחמימות אחרות בכך שהם עמידים לעיכול במעי הדק. בדרך כלל, הסיבים מותססים במעי הגס, מה שאומר שלוקח לגוף הרבה יותר זמן לעכל אותם, בהשוואה לפחמימות פשוטות. ישנם שני סוגים של סיבים - מסיסים ובלתי מסיסים. שניהם חשובים לבריאות המעיים וממלאים תפקיד חשוב בשמירה על הבריאות באופן כללי.

סיבים פועלים להגברת נפח וספיגת עודפי מים, מסייעים לסדירות פעילות המעיים ועוזרים בייצור צואה מוצקה. בנוסף, הסיבים מסייעים בייצור pH החיוני למעיים ומעכב גדילה של חיידקים לא רצויים במעי הכלב שלכם.

סיבים תזונתיים ומיקרוביום במעיים

מחקרים מהשנים האחרונות שפכו הרבה אור על נושא המיקרוביום של המעיים וכמה הוא חשוב לבריאות. המיקרוביום מורכב מכל האורגניזמים, בעיקר חיידקים, החיים במעיים שלנו, ושל חיות המחמד שלנו. מיקרוביום, כאשר קיים במעי ברמות טובות, אינו רק חשוב ביותר למעי בריא, אלא גם מסייע בבריאות גופנית נפשית וכללית. 

אולי שמעתם הרבה דברים על פרוביוטיקה. אלו הם "חיידקים טובים" הניתנים לבני אדם ובעלי חיים כתוסף תזונה על מנת לסייע בשיפור האיזון של המיקרוביום. הם יכולים לעזור, אך פרה-ביוטיקה טובה בהרבה, וכאן נכנסים הסיבים התזונתיים לתמונה. 

פרה-ביוטיקה היא שם כולל לתרכובות תזונתיות של סיבים המזינות את החיידקים הטובים ועוזרות להם להתרבות באופן טבעי. הזנת החיידקים הטובים מסייעת בשמירה על מספר נמוך של החיידקים הרעים. החיידקים הטובים מייצרים גם חומצות שומן כתוצאה מעיכול הסיבים המסייעים בהזנת תאי המעיים ובשמירה על בריאותם. כמו שאתם מבינים, סיבים תזונתיים הינם חיוניים ביותר עבור הכלבים.

גולדן רטריבק שוכב מאחורי קערה לבנה ומלקק שפתיים..</p>
<h2>מקורות לסיבים תזונתיים עבור כלבים</h2>
<p>הסיבים במזון כלבים מגיעים ממגוון מקורות, כולל דגנים כמו תירס ואורז חום, כמו גם סויה, עיסת סלק, קליפות בוטנים, פקטין ותאית. חשוב לא להסתפק בהוספת סיבים למזון הרגיל של כלבכם בלבד. זה עלול להוביל להפרת האיזון של התזונה שלו ואולי אפילו להקשות עליו לקבל את החומרים המזינים הדרושים לו מהמזון שלו. השתדלו תמיד להגדיל את כמויות הסיבים לאחר ייעוץ עם הווטרינר שלכם ועל ידי האכלה במזון מלא ומאוזן.</p>
<h2>כיצד סיבים יכולים לעזור בהתמודדות עם מחלות</h2>
<p>סיבים יכולים לעזור מאוד במצבים של<a href=סוכרת בכלבים (כמו בחתולים), מכיוון שהם ממזערים תנודות חדות ומסייעים בוויסות רמות הגלוקוז בדם. דבר זה מתאפשר על ידי האטת תהליך יציאת המזון מהבטן. באופן הזה חומרים מזינים, כולל גלוקוז (סוכר) משתחררים לאט ובאופן אחיד יותר לזרם הדם. 

מזון לכלבים המכיל סיבים שהותססו לאט, יכול להועיל גם בניהול המשקל של כלבכם ובסיוע בירידה במשקל. הסיבה לכך היא שסיבים מגדילים את נפח המזון ועוזרים לכלבים להרגיש תחושת שובע תוך צריכת פחות קלוריות.

הוכח כי סיבים תזונתיים משפיעים על משקל הגוף, מרגיעים חוסר שיקול דעת בהקשרים של אכילה כמו למשל פשיטה על פחים (בגלל תחושת השובע), ומסייעים בהתמודדות עם מצבים כמו שלשול כרוני במעי הגס והדק ועצירות. חלק מהכופתיות של המזון היבש מכילות סיבים באופן מסויים כך שיפחית את הצטברות אבנית השן והפלאק הדנטלי (רובד חיידקים בשיניים) ועל ידי כך יסייע בשמירה על ניקיון ובריאות השן.


מה הם הסימנים לחוסר איזון של הסיבים התזונתיים?

אם לכלב שלכם יש מחסור בסיבים, ייתכן שתהיה לו עצירות או צואה מאוד מימית. חשוב להבין כי עודף סיבים יכול גם הוא לגרום לבעיות בריאותיות של ממש. במידה והכלב שלכם צורך יותר מדי סיבים, יתכן שיהיה לו קושי לספוג מינרלים. חוסר איזון בסיבים יכול להוביל לשלשולים או תדירות מוגברת בצואה, דחיפות לעשות צרכים ו/או לעשות צרכים בתוך הבית.

הוספת סיבים לתוכנית התזונה של הכלב שלכם

אם הווטרינר שלכם מספר לכם שהכלב שלכם זקוק ליותר סיבים, הפתרון הפשוט והיעיל ביותר הוא להגיש לו מזון יעודי בהתאם להוראות האכלה המומלצות. בהתאם להנחיות הווטרינר המתייחסות לצרכיו היחודיים של כלבכם, ייתכן וינחה אתכם לתת דגש על עלייה בסיבים מסיסים, בלתי מסיסים או בשניהם. זכרו שלחיידקים במעיים של כלב לוקח זמן להתרגל לשינויים, מכיוון שכלבים אוכלים יותר ארוחות קבועות ביום מאשר בני אדם. תמיד כשאתם עוברים לאוכל חדש עשו זאת לאט ובהדרגתיות למשך תקופה של כשבוע.

אודות המחברת

ד"ר לאקי שייבל

ד"ר לאקי שייבל היא וטרינרית של חיות קטנות, ועיתונאית וטרינרית. היא זכתה בפרסים רבים על מחויבותה לחינוך בעלי חיות מחמד ונחשבת למומחית וטרינרית מובילה בתחום הבריאות.

 

נבדק על ידי Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA ו Dr. Emma Milne BVSc FRCVS