<

האם תירס מזיק לחיית המחמד שלי?

כשחושבים על פחמימות, לא סביר שמחקר מעבדתי יהיה הדבר הראשון שיעלה בראשכם. בדרך כלל, הדבר הראשון שעולה בראש הוא "מזיק". או גרוע מזה - "ממלא". אולי אפילו תחשבו עליהן מחשבות דומות לאלו שעולות בנוגע לשומנים או לסוכר. ועם כל כך הרבה מקורות מידע סותרים - הן באשר לתזונת בני האדם והן עבור חיות המחמד - יכול להיות קשה לדעת מה חיית המחמד שלכם צריכה באמת, בלי להבין תחילה את המדע שמאחורי הצרכים התזונתיים שלה.

 

למרות שלפחמימות יש מוניטין רע, האמת המדעית היא שיש להן מטרה וערך תזונתי, והן מהוות חלק חשוב ממזון חיות מחמד מלא ומאוזן. דגנים מלאים בריאים כמו שיבולת שועל, אורז, שעורה, חיטה, דורה, תירס, תפוחי אדמה ואפונה, מספקים לחיות מחמד את האנרגיה הדרושה להן, כך שאין צורך בשבירה של חלבוני הגוף (כמו שרירים) לצורך שימוש באנרגיה הגלומה בהם. בנוסף, כאשר תירס נטחן ומבושל, הוא ניתן לעיכול בקלות הן עבור כלבים והן עבור חתולים.1

והסיבים הנמצאים בפחמימות? ובכן, הם לא ממלאים כלל. הסיבים תומכים בדרכי עיכול בריאות, עוזרים לשמור על מאזן בריא של חיידקים במעיים ועוזרים לטיפול בהשמנה, סוכרת, שלשול, עצירות וכדורי שיער (בחתולים).2

למרות כל זאת, ישנן המון הנחות מוטעות לגבי כך שפחמימות גורמות להשמנה בחיות מחמד. למעשה, ישנן כמה סיבות יותר סבירות3 להשמנה של חיית מחמד:

  • אורח חיים לא פעיל
  • האכלה בכמות מוגזמת או מתן מוגזם של חטיפים
  • מזונות עתירים בשומן או צריכת יתר של קלוריות

ב-Hill's אנו סומכים על מומחיותם ומחקריהם של יותר מ-200 מדעני מזון, וטרינרים ותזונאים בעלי דוקטורט - מחקרים שמראים את חשיבותן של הפחמימות כתומכות במגוון צרכים של חיות המחמד כגון מקור אנרגיה, תחזוקת שרירים, בריאות המעיים ועוד.

אז איך פחמימות יכולות לתמוך בצרכים התזונתיים של חיית המחמד שלכם?

  • הן מקור רב ערך לאנרגיה
  • הן מספקות סיבים, ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן ואפילו חלבון
  • הן עוזרות להגן על שרירי הגוף - במיוחד בחתולים

1Meyer H, Kienzle E. Dietary protein and carbohydrates: Relationship to clinical disease. In: Proceedings. Purina International Nutrition Symposium, Orlando, FL, 1991: 13-26.

2SACN 5, Periodontal Disease, Chapter 47

3Slingerland LI, Fazilova VV, Plantinga EA, et al. Indoor confinement and physical inactivity rather than the proportion of dry food are risk factors in the development of feline type 2 diabetes mellitus. Vet J 2009;179:247-253.